Bike Park Turist Șuior

Eterna provocare vă așteaptă!

Stațiunea turistică Șuior vă pune la dispoziție câteva trasee de biciclete special amenajate și pregătite pentru practicarea ciclismului montan de coborare (Downhill/ Enduro).

Aceste trasee au fost construite, special în acest scop, de către bicicliști experimentați, din comunitatea locala, care în parteneriat cu Complexul Turist Șuior au dorit să contribuie la dezvoltarea ciclismului montan din județul nostru. Fiind trasee de coborâre (au ca și punct de plecare cota 1000), accesul la ele se face de la cota 1000, până unde se ajunge cu ajutorul telescaunului, pe care poți să îți duci și bicicleta în condiții de siguranță prin intermediul unor suporți speciali, pe care îi pun la dispoziția dvs. personalul de la telescaun.

La Șuior aveți un traseu albastru, care este un traseu clasic de coborâre, de dificultate mica spre medie și care are o lungime de aproximativ 2 km și o diferență de nivel de apox.332m. El este special amenajat în acest sens și poate fi parcurs de majoritatea persoanelor care au mai fost pe poteci montante sau alte trasee de ciclism montan. Tot pe acesta vă recomandăm să încercați să coborâți cu bicicelta în cazul în care nu ați mai fost la Șuior și să fiți însoțit de o persoană cu experiență. Acesta este primul traseu care a fost construit, de aceea poarta și denumirea de „Traseu1”.

Traseul2 (roșu) – este un traseu care deviază din cel albastru după aprox. 300 m și este o variantă pentru avansați (rosu), fiind un traseu puțin mai dificil decât cel albastru. El se adresează bicicliștilor mai experimentați, care se descurcă pe trasee naturale, mai putin amenajate artificial. Acest traseu a existat dinaintea celui albastru și a fost conectat printr-un segment nou la Traseul1. După cum se poate observa și pe hartă ele se întâlnesc la ultimul segment din traseul albastru.

Traseul3 (roșu) – acesta este al doilea traseu pentru avansați, construit într-un stil mai dinamic, proiectat să aducă diversitate și să ajute la evoluția bicicliștilor care vin în parcul de biciclete de la Șuior. Pe el se găsesc diferite obstacole menite să vă încerce aptitudinile și să vă încânte cu diferite elemente specifice acestor tipuri de activități. Momentan Traseul 3 este finalizat pe jumătate, motiv pentru care se intersectează cu Traseul1, cea de-a doua jumătate urmând a se finaliza pe parcursul sezonului 2023.