Az étterem ugyanabban a rusztikus és elegáns stilusban épült, ami az egész 1000 magaslati pontra jellemző. Több mint 100 férőhelyes kapacitással, a helyek szétosztva úgy az alsó felén mint a felsőn.

román konyha teljes mértékben értékesitve van,az egész étlapon dominálnak a hagyományos készitmények mint: túros-tejfölös puliszka, töltött káposzta füstölt csülökkel, disznócsülök káposztával, csirke és sertés készimények grillezve, rusztikus tálak mint: „Morosani nagylelkűség”, „Juhászok falatja”, „Betyárok öröme”, „Utazók lakomája”, mindezek bőven „megöntözve” „zöld” máramarosi horinkával és kancsós borral, morosani zenei akkordokra, összetevők amik igazán fontos és értékes vendégnek éreztetik az embert.

Tavasztól őszig, de télen is, az 1000 Magaslati ponton a vendégek étkezhetnek a szabad levegőn a 2 speciálisan berendezett teraszon. Egyik kisebb, 40 férőhelyes, ami az étterem közvetlen közelében található a második, amelyet kissé költőiesen „úszó terasz”-nak neveztünk, amely átszeli a tavat ami a hegy tetejére van épitve. Ez utóbbi 60 férőhelyes, rusztikus stilusban berendezve, ez a stilus egyébként mindenhol megtalálható. Itt, miközben a vendégek elfogyasztanak egy izelitőt vagy egy pohár bort, láthatják a halak fáradhatatlan cikázását a lábaiknál valamint csodálhatják az idillikus természetet,ami körülveszi ezeket az abszolút gyönyörű tájakat.

Az étterem alagsorában található a bár ami több mint 100 férőhelyes. Ezt a helyet tipikusan „Sielés utáni bár”-nak neveztük, figyelembe véve hogy többnyire télen használják. A hely szépségét a kő dekorációk adják, ideális hely ahol a fáradt sielők, a pályáról visszatérve megpihenhetnek miközben fogyasztanak egy pohár bort vagy házi pálinkát, hideg vagy meleg alkoholos vagy alkoholmentes italokat, valamint fogyaszthatnak gyorsétkezdei jellegű készítményeket, mindezt egy barátságos környezetben, amit a hely meleg stilusa inspirál.

Az 1000 Magaslati ponton található konferenciaterem sem maradhat ki a hely rusztikus tájából. Ez 60 ülőférőhelyes. Annak ellenére, hogy rusztikus stilusban van építve és bútorozva,a felszerelések nagyon modernek: videovetitő, vetitővászon, flipchart tábla, audio-video felszerelés, fix mikrofonok.

Ennek a helynek a meleg és barátságos környezete hozzájárul ahhoz ,hogy az itt szervezett rendezvények kellemesebbek és egyediek legyenek.