Restaurantul este construit în același stil rustic și elegant, stil care caracterizează întreaga locație de la Cota 1000. Are capacitatea de peste 100 de locuri în interior, locuri dispuse atât în partea de jos, cât și în cea de sus.

Bucătăria românească este valorificată din plin, întreg meniul fiind dominat de preparate tradiționale cum ar fi: mămăliguța cu brânză în straturi și smântână, sarmale cu ciolan afumat, ciolan de porc cu varză haiducească, de preparate de pui și porc la grătar, de platouri rustice precum: ”Dărnicia moroșanului”, ”Gustarea păstorilor”, ”Plăcerea haiducilor”, ”Ospățul drumeților”, toate acestea vin ”stropite” din plin cu horincă ”verde” de Maramureș și cu vin la carafă, în acorduri de muzică moroșenească, ingrediente care te fac să te simți cu adevărat un oaspete prețuit.

De primăvara până toamna, dar chiar și iarna, la Cota 1000 oaspeții pot lua masa în aer liber la cele 2 terase special amenajate. Una mai mică, având 40 de locuri, situată în imediata apropiere a restaurantului și o a două, pe care am denumit-o puțin poetic ”terasă plutitoare”, brăzdează lacul construit în vârful muntelui. Aceasta din urmă are 60 de locuri amenajate în stil rustic, stil ce se regăsit peste tot. Aici, în timp ce vei servi o gustare sau vei savura un pahar de vin, poți vedea zbenguitul neobosit al peștilor la picioarele tale și poți admira natura idilică, care înconjoară aceste locuri absolut minunate.

La demisolul restaurantului se află barul ce are posibilitatea de-a găzdui peste 100 de persoane. Acest loc noi l-am denumit generic ”Bar după schi”, având în vedere că este folosit cu preponderență iarna. Frumusețea localului este dată de decorul său din piatră, este locul ideal în care schiorii obosiți, veniți de pe pârtie se pot odihni în timp ce beau un vin sau o țuică fiartă, băuturi calde și reci, alcoolice și nealcoolice și unde pot mânca preparate de tip fast-food, toate într-o atmosferă prietenoasă, inspirată de stilul cald al locului.

Nici sala de conferinte de la Cota 1000 nu putea ieși din peisajul rustic al locului. Aceasta are capacitatea de 60 de locuri, pe scaune. Cu toate că are o arhitectură și un mobilier cât se poate de rustic, dotările ei sunt unele foarte moderne, având: videoproiector, ecran de proiecție, flipchart, aparatură audio-video, microfoane fixe.

Ambianța caldă și prietenoasă a acestei încăperi face ca evenimentele organizate aici să fie mai plăcute și mai inedite