Ciclism

"Eterna provocare" a cicliştilor locali, căţărarea de pe Gutinu cu cei aproape 800m diferenţă de nivel calculaţi de la ieşirea din Baia Mare pe DN 18 (calea ferată dupa staţia Lukoil) până în Pasul Gutâi ~ 23 km îşi aşteaptă temerarii. Timpii au fost monitorizaţi începând cu anii 80 când membri secţiei de ciclism Proiectantul Baia Mare au "spart" graniţa celor 60 min până în vârf, ajungându-se la sfirşitul anilor 80 după suita de recorduri locale la timpul de 52 min. După o pauză de 20 de ani graţie noilor biciclete de curse dar şi a ambiţiilor celor pasionaţi a căzut şi acest timp ajungându-se la pragul de 50 min.

Din Şuior bază aveţi 17 km coborâre şi plat până în Baia Mara, o încălzire bună, după care vă puteţi verifica performanţa sportivă până în Pasul Gutâi alt. 987m. Dacă mai aveţi resurse puteţi coborî până la intrarea în satul Mara de unde ne întoarcem în vârf cca. 10 km de căţărare bună, coborâm spectaculos 11 km. până la "Intersecţie" de unde virând la stg. după 3 km ajungem înapoi la Şuior bază, pentru o binemeritată odihnă.

Evident traseele de fond sunt numeroase, oferind atât plăcere privitorului prin frumuseţea cadrului natural şi a specificului rural unic, cât şi prin complexitatea şi duritatea traseelor.

"ETERNA PROVOCARE VĂ AŞTEAPTĂ"

Info. suplimentar 0728 628 301 Instr. Costin Alex.