Escaladă Piatra Vlaicului

Piatra Vlaicului sau Biserica lui Vlaicu cum i se mai spune, este o lamă stâncoasă de forma triunghiulară din andezit ce se gaseşte la 10 km.(auto), de Staţiunea Şuior. Locul este frecventat de montaniarzii locali datorită punctului de belvedere ce oferă o panoramă frumoasă asupra vârfului Mogoşa şi a depresiunii Băii Mari. Accesul extrem de facil, (circa 200 m potecă amenajată, care porneşte din dreptul bornei Km.23 al DN 18) precum şi diversitatea traseelor recomandă acest loc tuturor iubitorilor de escaladă. Traseele fac parte din categoria medie grad de dificultate, 5+\ 8- pretându-se foarte bine pentru iniţiere, dar şi pentru cei avansaţi. Se merge pe prize spălate, riglete,alveole, la o aderenţă foarte bună. Echipamentul, pe lângă cel personal include coardă de 50 m (pt. a putea rapela din oricare traseu), respectiv 12 bucle expres.

Expunerea sud-estica a peretelui oferă condiţii bune de căţărare aproape tot timpul anului, chiar şi în zilele toride datorită altitudinii şi a curenţilor de aer.

Pe jos, de la Şuior bază se poate ajunge la Piatra Vlaicului în aprox. 50 min. dar din păcate poteca nu este marcată, parcurgerea ei fiind recomandată doar celor avizaţi.

Info. suplimentar 0728 628 301 Instr. Costin Alex.